November 16, 2018

October 6, 2017

Please reload

Recente berichten

Convento das Bernardas Tavira, eine Chance, die nur einmal passiert

November 11, 2017

1/2
Please reload

Uitgelichte berichten

"Een huis in de Algarve"

March 6, 2017

 

ZON - VERWARMING - ISOLATIE: 

 

Omdat het aantal zonuren in de Algarve hoog is denken de meeste kopers en bouwers van een huis in de Algarve vaak dat "verwarming" maar een bijzaak is hier. In Nederland of België hebben we bijna altijd goed verwarmde huizen, omdat we ook altijd genoeg kou hebben. In de Algarve kan het buiten het zomerseizoen 's morgens en 's avonds  nog behoorlijk fris zijn. De Portugees doet een jas aan en heeft altijd wel een houtkachel waar hij zijn eigen "lenha (= brandhout)" kan verstoken. Een goed verwarming systeem is dus heel belangrijk hier voor een goed leefklimaat. De gebruikelijke airco's, die hier ook als verwarming gebruikt worden, geven met hun warme luchtstromen niet altijd een prettig resultaat. Een goede hout- of pellet kachel of een cv-installatie doen dat al stukken beter. Vloerverwarming is heel prettig maar heeft wel een langere opwarmtijd. Vocht is een ander probleem waar je hier vaak tegenaan loopt. Isolatie van bestaande en ook nieuwe huizen is vaak niet van het niveau dat we b.v in Nederland gewend zijn. Bestaande woningen hebben vaak een vochtprobleem zeker bij periodes van langere regenneerslag. Dubbele beglazing is soms van een minder niveau en ventilatie van leefruimtes staat nog helemaal in de kinderschoenen. Genoeg om op te letten dus bij een aankoop of een bouwopdracht.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square